Μέξας: “Παίξαμε με κακή νοοτροπία, όχι όπως θέλουμε να παίζουμε”

24 Οκτωβρίου, 2023

Προβληματισμένος από τον τρόπο με τον οποίο προσέγγισαν τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό οι παίκτες του ήταν ο Κώστας Μέξας στη συνέντευξη Τύπου.

Υπογράμμισε αρχικά: “Από τη μία είμαι λίγο στενοχωρημένος με τον τρόπο που παίξαμε το παιχνίδι σήμερα, με κακή νοοτροπία και όχι όπως θέλουμε να παίζουμε. Αυτό το δείχνουν οι 10 ασίστ, παρότι βάλαμε 75 πόντους.

Από την άλλη ο τρόπος που μας αντιμετώπισαν τα παιδιά του Παναθηναϊκού δείχνει ότι μας πήραν αρκετά στα σοβαρά και τις δύο πρώτες εμφανίσεις μας τις αξιόλογησαν σωστά, γι’ αυτό και μπήκαν πολύ συγκεντρωμένοι, με ενέργεια και διάθεση στο παιχνίδι, να μας βγάλουν από τις συνήθειές μας. Με την πνευματική χαλαρότητα που είχαμε τους βοηθήσαμε και λίγο παραπάνω…”.

Πρόσθεσε αμέσως μετά: “Ελπίζω να κατάλαβαν, ειδικά τα πιο νεαρά παιδιά της ομάδας, την απόσταση που μας χωρίζει από αυτές τις ομάδες και πόσο δρόμο έχουν μπροστά τους κάποιοι από αυτούς που έχουν δυνατότητες να φτάσουν σε αυτό το επίπεδο. Ελπίζω να παρουσιαστούν μέσα στη βδομάδα με τη σωστή νοοτροπία για να είμαστε στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ με διαφορετική εικόνα.

Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό, καλή συνέχεια εύχομαι σε Ευρωλίγκα και Ελλάδα”.

Αταμάν: “Είδα βελτίωση στην ομαδικότητά μας”

Ο Εργκίν Αταμάν επεσήμανε μετά το τέλος του αγώνα: “Ξεκινήσαμε τον αγώνα πολύ καλά, ήμασταν συγκεντρωμένοι και κυκλοφορήσαμε τη μπάλα σωστά. Είχαμε τον έλεγχο. Στη δεύτερη περίοδο τους επιτρέψαμε εύκολους πόντους στην απομόνωση, προσπάθησαν να γυρίσουν στο ματς κι εμείς χαλαρώσαμε. Στο τρίτο δεκάλεπτο ήμασταν επιθετικοί στην άμυνα και σκοράραμε στον αιφνιδιασμό, αυτό το ματς, αυτές οι ομάδες δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με εμάς. Είδα βελτίωση στην ομαδικότητά μας κι αυτό είναι σημαντικό για την ψυχολογία μας.

Μετά απ’ ό,τι έγινε με τον Παπαπέτρου, που θα χειρουργηθεί αύριο και θα μείνει εκτός για 2-3 μήνες, ο πρώτος μας στόχος και με την επιστροφή του Μήτογλου είναι να δοκιμάσουμε τον Ερνανγκόμεθ στη θέση τρία. Εκεί είχαμε μόνο τον Γκριγκόνις. Φυσικά δεν είναι εύκολο, χρειάζεσαι 2-3 χρόνια για να μάθεις τη θέση, ο Χουάντσο είναι PF. Προσπαθούμε, στην Α1 είναι πιο εύκολο, στη EuroLeague όχι και τόσο. Θα τον χρησιμοποιήσουμε για 5-8 λεπτά στη θέση τρία, αν χρειαστούμε φιζικάλιτι σε αυτή τη θέση.

Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο όνομα στο τραπέζι, μας προσφέρθηκαν παίκτες, αλλά δεν έχουμε κάτι συγκεκριμένο”.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΑΥΡΙΟ MEGABOLT
Διεύθυνση: Οδός Μουσουργού Μητροπούλου 49-51, Λαύριο ΤΚ 19500
Τηλέφωνο: 22921 59552
Εmail: info@lavriobc.gr

SOCIAL MEDIA

© 2023. All Rights Reserved. Web Design & Development