Μέξας: “Θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που μπορούμε και στα play out”

25 Μαρτίου, 2024

Παρά την ήττα που προήλθε από το κακό δεύτερο ημίχρονο, ο Κώστας Μέξας κρατάει τη σωστή νοοτροπία που είχαν οι παίκτες του στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα με τον Άρη.

Ο προπονητής του Λαυρίου Megabolt δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου: «Ήταν ένα εκ των προτέρων δύσκολο παιχνίδι. Ο Άρης είχε συνεχόμενες ήττες και ήταν δεδομένο πως θα έβγαζε αντίδραση. Εμείς κάναμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο. Ήμασταν αρκετά συγκεντρωμένοι ειδικά στο κομμάτι των ριμπάουντ. Στο δεύτερο μέρος κουραστήκαμε, δεν αντέξαμε την πίεση του Άρη και ο αντίπαλος μας κέρδισε δίκαια. Εμείς κρατάμε το ότι είχαμε καλή νοοτροπία στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού. Είμαστε λίγοι όσοι έχουμε μείνει, έχουμε κάθε μέρα προπόνηση και μετά αγώνες  γεγονός που καθιστά πολύ δύσκολο το να αντέχουν για σαράντα λεπτά. Ειδικά απέναντι στον Άρη που έχει τόσο αθλητικούς παίκτες και ασκεί πίεση στον αντίπαλο. Όμως, θα συνεχίσουμε τώρα στα play out να κάνουμε αυτό που μπορούμε. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Άρη, όχι μόνο για σήμερα αλλά και για την πορεία του όλη τη χρονιά. Νομίζω είναι απόλυτα πετυχημένη η χρονιά για την ομάδα του Άρη και αν μπορέσει και σπάσει την έδρα στα play in θα έχει τρυπήσει το ταβάνι του».

Καστρίτης: “Δίκαια φτάσαμε στη νίκη”

Ο τεχνικός του Άρη, Γιάννης Καστρίτης δήλωσε: «Νομίζω ότι δίκαια φτάσαμε στην σημερινή νίκη. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο παίζοντας με έναν τρόπο που είναι πολύ κοντά στο επίπεδο που θα θέλαμε να επανέλθουμε σιγά σιγά ώστε να διανύσουμε το υπόλοιπο του πρωταθλήματος. Είναι μία περίοδος 30 ημερών πολύ δύσκολη για εμάς, με πολλούς τραυματισμούς. Θεωρητικά έχουν κλείσει οι στόχοι μας στο EuroCup με μεγάλη επιτυχία, φτάσαμε όσο πιο μακριά μπορούσαμε να φτάσουμε.

Από εκεί και πέρα ήρθε μία διακοπή την οποία αφενός την είχαμε ανάγκη για να ξεκουραστούμε, αλλά από ότι φάνηκε βγήκαν μαζεμένοι οι τραυματισμοί, η κόπωση. Οι παίκτες έλειπαν στην Εθνική για προπονήσεις και αγώνες επομένως δεν ξεκουράστηκαν. Δυστυχώς το γεγονός αυτό δεν μας επέτρεψε, ξεκινώντας και πάλι τις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις, να είμαστε στον ρυθμό και στον βαθμό ετοιμότητας που θα θέλαμε. Όπως είπα είναι φυσιολογικό, έχουμε μεγάλη ευγνωμοσύνη για ό,τι έχουν κάνει τα παιδιά μας όλο αυτό το διάστημα.

Όμως, έχουμε μπει σε μια διαδικασία που είναι σαν να ξεκινάμε την προσπάθεια μας από την αρχή, τουλάχιστον αυτό θέλαμε να κάνουμε. Προπονηθήκαμε  πολλοί περισσότεροι και πολύ καλύτερα αυτή την εβδομάδα. Περιμένουμε και τον Γκάλινατ να επιστρέψει στις προπονήσεις. Χτίζοντας πράγματα βήμα βήμα να φτάσουμε και να είμαστε έτοιμοι για να τελειώσει η σεζόν  όπως πρέπει. Στο δεύτερο ημίχρονο τα παιδιά έκαναν εξαιρετική προσπάθεια, έπαιξαν άμυνα με ενέργεια και ένταση και αμέσως φάνηκε το πόση αυτοπεποίθηση μας έδωσε αυτό. Συγχαρητήρια στους παίκτες για αυτή τους την αντίδραση, δεν είναι εύκολο. Είμαστε δίπλα τους αυτές τις ημέρες, θα αγαπήσουμε όλα τα λάθη που θα κάνουμε και θα βελτιωνόμαστε παιχνίδι με το παιχνίδι»

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΑΥΡΙΟ MEGABOLT
Διεύθυνση: Οδός Μουσουργού Μητροπούλου 49-51, Λαύριο ΤΚ 19500
Τηλέφωνο: 22921 59552
Εmail: info@lavriobc.gr

SOCIAL MEDIA

© 2023. All Rights Reserved. Web Design & Development