ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΥΡΙΟ

Ο Σύλλογος με την επωνυμία «Γυμναστικός Σύλλογος Λαυρίου» ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Στόχος του ήταν η καλλιέργεια του αθλητικού ιδεώδους με την ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού και την προσέλκυση των νέων της ευρύτερης περιοχής σε αθλητικά προγράμματα.
Μέχρι σήμερα, έχουν δημιουργηθεί τρία τμήματα: Μπάσκετ-Στίβος-Πάλη.
Το τμήμα του μπάσκετ τοποθετήθηκε στη Γ”ΕΣΚΑ έχοντας στα τμήματά του (αντρικό-εφηβικό-παιδικό-ακαδημίες-γυναίκες-κορασίδες) περισσότερα από 200 παιδιά και συνέχισε να προσελκύει όλο και περισσότερα παιδιά -ίσως επειδή ήταν το πιο λαοφιλές λαμβάνοντας υπόψη τις διακρίσεις που σημείωνε τότε η Εθνική ομάδα.

Κάθε χρόνο, όλα τα τμήματα συμμετείχαν στα τυπικά και πανελλήνια πρωταθλήματα – αυτός ήταν και ο σκοπός προσέλκυσης νέων αθλητών, χωρίς, ωστόσο, η διοίκηση του συλλόγου να παρεκκλίνει από τον στόχο της, τον μαζικό λαϊκό αθλητισμό.

1990 - 2002

Τον Απρίλιο του 1995, το παιδικό τμήμα του μπάσκετ συμμετείχε στην τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, όπου τερμάτισε 7ο ανάμεσα σε συλλόγους, όπως οι: Πανιώνιος Γ.Σ., Α.Ο. Περιστερίου, Παναθηναϊκός, Πανελλήνιος Γ.Σ. κ.ά. Οι επιτυχίες αυτές έδωσαν οντότητα στον Σύλλογο ενισχύοντας σημαντικά τη δυναμική του.
Τον Μάιο του 1999, το αντρικό τμήμα μπάσκετ ανέβηκε κατηγορία στη Β”ΕΣΚΑ, όπου και σημείωσε μια αξιοζήλευτη πορεία ενώ την περίοδο 2000-2001 βρέθηκε να αγωνίζεται στην Α’ ΕΣΚΑ – αποτέλεσμα ευγενούς άμιλλας και σκληρής προσπάθειας όλων.
Το αντρικό τμήμα προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα συνεχίζοντας να κάνει πρωταθλητισμό ενώ τα υπόλοιπα ακολουθούν σταθερά την πορεία τους με την προσέλκυση όλο και περισσότερων αθλητών.
Τον Μάιο του 2000, το εφηβικό τμήμα συμμετέχει στην τελική φάση του Πρωταθλήματος, ανάμεσα σε συλλόγους με μεγάλη ιστορία, όπως οι: Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Πανιώνιος, ΑΕΚ, καταλαμβάνοντας την 6η Θέση. Αναμφίβολα πλέον, υπάρχει οργασμός επιτυχιών στο τμήμα μπάσκετ, γεγονός που ωθεί ακόμη περισσότερα παιδιά να εγγραφούν στις ακαδημίες του Συλλόγου.
Οι επιτυχίες αυτές συνεπάγονται αύξηση των υποχρεώσεων της διοίκησης αλλά και των εξόδων (αθλητικό υλικό, οδοιπορικά προπονητών, μετακινήσεις των τμημάτων στίβου και πάλης σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας).

2002 - 2007

Τον Μάιο του 2002, το αντρικό τμήμα μπάσκετ ανεβαίνει στη Γ” Εθνική Κατηγορία, όπου θα παραμείνει μέχρι τον Μάιο του 2007, οπότε κερδίζει την άνοδό του στη Β’ Εθνική Κατηγορία.
Περισσότερες απαιτήσεις αλλά και δυσκολίες, οι οποίες ωστόσο δεν αποτελούν εμπόδιο στον δρόμο που έχουν χαράξει από κοινού οι αθλητές, οι προπονητές και η διοίκηση του συλλόγου.

2007 - Σήμερα

Με οδηγό το τρίπτυχο ευγενής άμιλλα-αθλητικό ιδεώδες-σκληρή προσπάθεια, οι μάχες συνεχίζονται επί μία τριετία στο δύσκολο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, για να έρθει η δικαίωση το Μάιο του 2010 με την άνοδο στην Α2 Εθνική Κατηγορία.
Η πορεία της ομάδας στη 2η την τάξη Εθνική κατηγορία συνεχίζεται με αρκετές διακρίσεις για πέντε χρόνια. Με μεγάλο κόπο και πολλή δουλειά η διοίκηση, οι προπονητές και φυσικά οι αθλητές του συλλόγου καταφέρνουν τη φετινή χρονιά, η ομάδα μας να βρεθεί στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και να χάνει την άνοδο στην Μεγάλη κατηγορία για ένα σουτ στην κυριολεξία.
Όμως το Σεπτέμβριο του 2015 λαμβάνει το χρίσμα από τον Ε.Σ.Α.Κ.Ε. να αντικαταστήσει την ομάδα του ΚΑΟΔ στην Α1 Εθνική Κατηγορία. Επιτέλους κόποι και όραμα πολλών ετών γίνεται πραγματικότητα.  Η διοίκηση, το τεχνικό επιτελείο και οι αθλητές μας, θα καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια ώστε η πορεία του συλλόγου μας να είναι αντάξια της μέχρι τώρα, ιστορίας της.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΑΥΡΙΟ MEGABOLT
Διεύθυνση: Οδός Μουσουργού Μητροπούλου 49-51, Λαύριο ΤΚ 19500
Τηλέφωνο: 22921 59552
Εmail: info@lavriobc.gr

SOCIAL MEDIA

© 2023. All Rights Reserved. Web Design & Development