𝐉𝐚𝐥𝐞𝐧 𝐉𝐨𝐡𝐧𝐬𝐨𝐧: «𝝩𝝤 𝝠𝝖𝝪𝝦𝝞𝝤 𝝟𝝖𝝠𝝪𝝥𝝩𝝚𝝞 𝝤𝝠𝝖 𝝤𝝨𝝖 𝝨𝝟𝝚𝝫𝝩𝝤𝝡𝝤𝝪𝝢...»

Ο Jalen Johnson έρχεται στο Λαύριο με όπλο του το μακρινό σουτ. Έχοντας 37% από τη γραμμή του τρίποντου στην κολεγιακή του καριέρα, επέλεξε το Λαύριο Megabolt για να κάνει το πρώτο βήμα ως επαγγελματίας παίκτης, διότι ένιωσε, έμαθε και διαπίστωσε πως αυτό θα ήταν η πιο σωστή πρώτη επαγγελματική απόφαση του.

Πως πήρες την απόφαση να επιλέξεις το Λαύριο για τον πρώτο σταθμό της επαγγελματικής σου καριέρας;
■ Ήξερα ότι το ελληνικό πρωτάθλημα είναι από τα καλύτερα στην Ευρώπη και ότι θα υπάρχουν ευκαιρίες εκεί. Οι εκπρόσωποί μου ήταν ενθουσιασμένοι στο άκουσμα του ενδιαφέροντος από το Λαύριο, το ίδιο σκέφτηκα και εγώ. Μετά την υπογραφή μου, είδα κάποια πράγματα για την ομάδα, είδα κάποιους από τους παίκτες που έχουν αγωνιστεί τα προηγούμενα χρόνια, ποια εξέλιξη είχαν και τι καριέρα κάνουν πλέον και ελπίζω να έχω ίδια πορεία.

Σε ποιους παίκτες αναφέρεσαι;
■ Έχω παίξει αντίπαλος με τον Τάισον Κάρτερ και γνωρίζω καλά τον Κέβιν Πάντερ, που ήταν στο Tennessee και αποφοίτησε την προηγούμενη σεζόν από αυτή που πήγα εγώ στο πανεπιστήμιο αυτό. Δεν έτυχε ακόμα να μιλήσουμε για το Λαύριο, αλλά θα προσπαθήσω να τους βρω και να τα πούμε για την ομάδα και την πόλη.

Θεωρείς ότι βλέποντας τους παίκτες που ανέφερες, θα προσθέσεις άλλο ένα κίνητρο στον εαυτό σου ενόψει της νέας σεζόν, της πρώτης σου ως επαγγελματίας;
■ Πιστεύω ότι το Λαύριο είναι πολύ καλή επιλογή ως πρώτο βήμα για την επαγγελματική καριέρα ενός αθλητή. Νομίζω ότι μου καλύπτει όλα όσα σκεφτόμουν για το πώς πρέπει να είναι η πρώτη ομάδα στην επαγγελματική μου καριέρα και ελπίζω να γίνουν όλα έτσι ακριβώς.

Τι είδους παίκτης είναι ο Jalen Johnson; Τι θα πρέπει να περιμένει ο κόσμος να δει από εσένα;
■ Θα δουν έναν παίκτη που παίζει με μεγάλη ένταση, με πολλή ενέργεια, που σουτάρει καλά τη μπάλα, που συμμετέχει στα ριμπάουντ και του αρέσει να τρέχει στο transition, ολοκληρώνοντας τις φάσεις με καρφώματα. Μίλησα και με τον προπονητή, μου είπε κάποια πράγματα για το τι θα πρέπει να κάνω, πώς θα πρέπει να χρησιμοποιήσω την αθλητικότητά μου και τα σωματικά προσόντα μου ώστε να παίζω άμυνα και να είμαι αποδοτικός και σε αυτό το κομμάτι και ανυπομονώ να ξεκινήσει η σεζόν και να βρεθούμε όλοι μαζί στο γήπεδο.