Ο αθλητής της ομάδας μας, Kur Kuath κλήθηκε να συμμετάσχει στα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 με την Εθνική ομάδα του Νοτίου Σουδάν.

Η Ομοσπονδία μπάσκετ του Νοτίου Σουδάν ενημέρωσε με έγγραφό της την ΚΑΕ Λαύριο για την κλήση του 24χρονου σέντερ και δόθηκε η σχετική άδεια από την ομάδα, που υποστηρίζει πλήρως την επιλογή του παίκτη να αγωνιστεί με το εθνόσημο, για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Ο Kuath θα ταξιδέψει από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής στην Τυνησία, προκειμένου να αγωνιστεί για πρώτη φορά με τη φανέλα της χώρας του, η οποία θα αντιμετωπίσει κατά σειρά τη Σενεγάλη (26/8), τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (27/8) και την Αίγυπτο (28/8) στη προσπάθεια που κάνει να προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023.

Ο Kuath αναμένεται να ενσωματωθεί στην προετοιμασία του Λαυρίου Megabolt στις αρχές Σεπτεμβρίου, αφού θα έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του με την Εθνική Νοτίου Σουδάν.

ℹ️ Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μπάσκετ του Νοτίου Σουδάν είναι ο άλλοτε All Star στο ΝΒΑ Luol Deng, ο οποίος και θα περιμένει στην πρωτεύουσα της χώρας, Τζούμπα, τους διεθνείς μετά τους αγώνες στην Τυνησία...