Τέταρτη νίκη με ατομικά και ομαδικά ρεκόρ!

25 Δεκεμβρίου, 2023

Η τέταρτη νίκη στη Stoiximan Basket League στο φινάλε του πρώτου γύρου επανέφερε τα χαμόγελα στην ομάδα και συνδυάστηκε με αρκετά ατομικά και ομαδικά ρεκόρ.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της λίγκας:

* Το Λαύριο Megabolt που μετρούσε έξι σερί ήττες από τις 5 Νοεμβρίου μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου, νίκησε τον Άρη Midea για τέταρτη συνεχόμενη σεζόν στην έδρα του, μειώνοντας τη μεταξύ τους διαφορά (7-9).

* Η ομάδα της λαυρεωτικής νίκησε με πέντε πόντους και είναι αυτή που είχε συμμετοχή στα περισσότερα ματς της σεζόν που κρίθηκαν με 1-5 πόντους. Έχει μάλιστα θετικό πρόσημο αποτελεσμάτων (3-2).

* Παράλληλα αυτό ήταν το τρίτο ματς της σεζόν και το πρώτο ιστορικά παιχνίδι των δύο ομάδων που κρίθηκε στην παράταση. Αυτό ήταν το 9ο παιχνίδι στην ιστορία του Λαυρίου Megabolt που δεν κρίθηκε στα 40 λεπτά και έχει πια θετικό πρόσημο (5-4).

* Όσο για τον Κώστα Μέξα, πήγε κόντρα σε μία διπλή, αρνητική παράδοση. Ο προπονητής του Λαυρίου Megabolt μετρούσε μέχρι χθες οχτώ ήττες σε εννιά ματς κόντρα στον Άρη Midea και έξι ήττες σε επτά ματς με αντίπαλο τον Γιάννη Καστρίτη. Η μοναδική, μέχρι χθες, νίκη του Κερκυραίου κόουτς ήταν εκείνη που σημείωσε ως τεχνικός του Ηρακλή στο ματς της σεζόν 2021-22.

Μουρ και Φλάτεν σε συνδυασμό 10+ αμυντικών ριμπάουντ

Ο Καλίντ Μουρ ήταν ο κορυφαίος των νικητών και πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση του, έχοντας 31 στο ranking. Πρόκειται για τη δεύτερη καλύτερη φετινή επίδοση μεταξύ των παικτών του Λαυρίου Megabolt αφού 34 είχε ο Μάρκους Θόρντον στο ματς με το Μαρούσι.

Μέχρι χθες, το ρεκόρ περιόδου του Λαυρίου Megabolt στα ριμπάουντ ήταν τα 11 που είχε ο Καλίντ Μουρ στο ματς της 6ης αγωνιστικής με το Μαρούσι. Κόντρα στον Άρη Midea ο Αμερικανός σέντερ μέτρησε 12 ενώ 11 «κατέβασε» ο Σκάιλερ Φλάτεν, όσα είχε συνολικά στις έξι προηγούμενες εμφανίσεις του στο ελληνικό Πρωτάθλημα με το Λαύριο Megabolt και τον ΠΑΟΚ mateco.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις πρώτες 10 αγωνιστικές σημειώθηκαν τρεις διψήφιες επιδόσεις αμυντικών ριμπάουντ και χθες οι δύο Αμερικανοί του Λαυρίου Megabolt είχαν από 10.

Ο Μουρ παράλληλα, με αυτά τα 12 ριμπάουντ μπήκε στην 30άδα της σχετικής λίστας της ομάδας της λαυρεωτικής. Έφτασε τα 83 και προσπέρασε τους Μαλίκ Ντάιμ (2019-20) και Αλ-Ουαζίντ Αμίνου (2021-22) που είχαν από 76.

Ο Αμερικανός του Λαυρίου Megabolt έγινε ο 5ος της φετινής Stoiximan Basket League που έφτασε στα 3+ double-double. Σημείωσε μία τέτοια επίδοση για δεύτερο σερί παιχνίδι αφού το έκανε και κόντρα στον Απόλλωνα Carna (10π, 10ρ.) ενώ είχε προηγηθεί εκείνο της 6ης αγωνιστικής με το Μαρούσι (15π, 11ρ). Έτσι «έπιασε» στη 2η θέση της λίστας, πίσω από τον Σακούρ Τζούστον που έχει πέντε, τους Τσαντ Μπράουν, Λούκα Μπραΐκοβιτς, Χάιμε Ετσενίκε και Τζόε Ράγκλαντ.

Παράλληλα ο Μουρ σημείωσε την 9η επίδοση «20+10» σε πόντους και ριμπάουντ της σεζόν. Τζούστον και Μπραΐκοβιτς είναι στην κορυφή της λίστας με δύο. Ήταν μόλις η 4η επίδοση «20+10» που συνδυάστηκε και με μηδενική επίδοση λαθών, αφού έκανε δύο φορές ο Λούκα Μπραΐκοβιτς και μία ο Νίκολα Μιλουτίνοφ. Παράλληλα ο Αμερικανός του Λαυρίου Megabolt σημείωσε την 5η επίδοση 12+ ριμπάουντ μεταξύ των παικτών που έμειναν χωρίς στατιστικό λάθος.

Ακόμη σε ατομικό επίπεδο…

* O Nτέιβιντ Ντε Τζούλιους ήταν ο πρώτος σκόρερ του Λαυρίου Megabolt με 25 πόντους που αποτελούν ατομικό ρεκόρ –είχε 24 κόντρα στον Παναθηναϊκό Aktor- και την τρίτη καλύτερη φετινή επίδοση της ομάδας της λαυρεωτικής.

Ο Ντε Τζούλιους, όπως και ο Γκάλινατ από την άλλη πλευρά, ισοφάρισαν την κορυφαία επίδοση πόντων των αγώνων των δύο ομάδων, ανεξαρτήτως έδρας. Είχαν από 25 πόντους ισοφαρίζοντας την επίδοση του Ουίλ Κάμινγκς από το ματς της σεζόν 2016-17 στο Λαύριο.

* Το Λαύριο Megabolt είχε στις 10 πρώτες αγωνιστικές τρεις επιδόσεις 20+ πόντων και χθες είχε δύο από τον Ντε Τζούλιους και τον Μουρ. Οι δύο Αμερικανοί έγιναν το 12ο δίδυμο του φετινού Πρωταθλήματος που είχε 20+ πόντους στο ίδιο ματς. Το ίδιο έκαναν χθες και οι Γιαννόπουλος και Μπρίσκοου του Αμαρουσίου.

* Ο Κωστής Γόντικας έκανε ντεμπούτο χθες με το Λαύριο Megabolt και μέσα από αυτό ξεπέρασε τους 400 πόντους και συμπλήρωσε τις 50 τάπες σε 90 ματς στη Stoiximan Basket League.

* Ο Νόα Χόρκλερ έκανε θετικό ντεμπούτο με τους «μεταλλωρύχους» και κόντρα στην πρώην ομάδα του. Ο Αμερικανός είχε 5/6 δίποντα και σημείωσε τη 10η επίδοση 83,33%+ που συνδυάστηκε με μηδενική επίδοση λαθών.

Σε ομαδικό επίπεδο…

* Η κυριαρχία του Λαυρίου Megabolt στα ριμπάουντ, ήταν καθοριστική για ένα ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Είχε 37 αμυντικά ισοφαρίζοντας την κορυφαία φετινή επίδοση, αφού τόσα είχε και ο Παναθηναϊκός Aktor κόντρα στον Απόλλωνα Carna.

* Οι γηπεδούχοι τελείωσαν το παιχνίδι με 51 ριμπάουντ ισοφαρίζοντας την τρίτη μεγαλύτερη, φετινή επίδοση της Stoiximan Basket League και σημειώνοντας τη δική τους καλύτερη στη σεζόν. Η προηγούμενη μεγαλύτερη ήταν εκείνη των 42 που είχαν στο εντός έδρας ματς με τον Κολοσσό H Hotels.

* Το +19 που είχε το Λαύριο Megabolt έναντι του Άρη Midea στα ριμπάουντ (51-32) είναι η 7η μεγαλύτερη διαφορά που σημειώθηκε σε κάποιο από τα παιχνίδια της φετινής Stoiximan Basket League.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΑΥΡΙΟ MEGABOLT
Διεύθυνση: Οδός Μουσουργού Μητροπούλου 49-51, Λαύριο ΤΚ 19500
Τηλέφωνο: 22921 59552
Εmail: info@lavriobc.gr

SOCIAL MEDIA

© 2023. All Rights Reserved. Web Design & Development