Μέξας: “Η μεγάλη εικόνα είναι θετική, μας μένει όμως η πίκρα…”

19 Νοεμβρίου, 2023

Ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του ήταν ο Κώστας Μέξας μετά την ήττα από το Περιστέρι, αλλά και πικραμένος γιατί χάθηκε μια ευκαιρία για άλλο ένα σπουδαίο “διπλό”.

Ο τεχνικός του Λαυρίου Megabolt επεσήμανε στη συνέντευξη Τύπου: «Ήταν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι για τους ουδέτερους. Για μας το πρώτο ζητούμενο ήταν να βγάλουμε αντίδραση ομάδας μετά από τις δυο πολύ κακές εμφανίσεις με τον Προμηθέα και το Μαρούσι στην έδρα μας παρόλο που χάσαμε στο τέλος, δεν είχαμε εικόνα που θέλουμε να έχουμε σαν ομάδα εμείς, σαν νοοτροπία. Σήμερα από το δεύτερο δεκάλεπτο ήμασταν κοντά σε αυτό που θέλουμε και επιδιώκουμε. Κυρίως στο αμυντικό κομμάτι αναφέρομαι, που υπήρχε διάθεση να βοηθήσει ο ένας τον άλλο και να παλέψουμε και να βάλουμε τα κορμιά μας. Υπήρχε μια αδυναμία στο αμυντικό ριμπάουντ, που μας πλήγωσε λίγο. Το ξέραμε εξαρχής θα έχουμε ένα θεματάκι εκεί. Παλέψαμε με τη ζώνη να καλύψουμε κάποιες αδυναμίες και λίγο τα φάουλ και την κούραση. Σε μεγάλο βαθμό τα καταφέραμε.

Νομίζω ότι το ματς πήγε ουσιαστικά σε ένα σουτ. Αν το είχε βάλει ο Παπαδάκης θα πήγαινε το ματς στην παράταση. Η μεγάλη εικόνα για μας είναι θετική και προς τα εμπρός σε αυτό που θέλαμε. Μας μένει ωστόσο η πίκρα όταν φτάνεις τόσο κοντά σε μια μεγάλη νίκη εκτός έδρας, φεύγεις πάντα λίγο πικραμένος. Αυτή είναι η αλήθεια. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Έχουμε δύσκολο παιχνίδι μπροστά μας στην Καρδίτσα. Να ευχηθώ καλή συνέχεια στο Περιστέρι συγχαρητήρια και καλή επιτυχία πάλι στο Βασίλη με την Εθνική ομάδα, να πάνε όλα καλά, το ευχόμαστε όλοι».

Σπανούλης: “Κάθε νίκη είναι σημαντική, συγχαρητήρια στο Λαύριο”

Ο τεχνικός του Περιστερίου, Βασίλης Σπανούλης υπογράμμισε στη συνέντευξη Τύπου: «Συγχαρητήρια στον κόουτς Μέξα και το Λαύριο για την πολύ ανταγωνιστική ομάδα που έχουν φτιάξει και για το σημερινό τους παιχνίδι, αλλά επίσης θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στη δικιά μου ομάδα, στους παίκτες μου γιατί κάναμε ένα πολύ πολύ μέτριο παιχνίδι και καταφέραμε να κερδίσουμε.

Δεν πρέπει να υποτιμάς καμία νίκη στον αθλητισμό. Κάθε νίκη είναι σημαντική. Βλέπουμε ότι όλες οι ομάδες είναι ανταγωνιστικές. Σήμερα κάναμε ένα πολύ φτωχό αμυντικό παιχνίδι, δεν είχαμε τη συγκέντρωση παρότι δουλέψαμε όλη την εβδομάδα πάρα πολύ. Σε τέτοια παιχνίδια όταν δίνεις την ευκαιρία στον αντίπαλο να καταλάβει ότι έχει την ευκαιρία να κερδίσει, πάντα τα ματς από την εμπειρία μου πάνε στον πόντο.

Εμείς βρήκαμε το σθένος μέσα από ένα κακό παιχνίδι να κερδίσουμε και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την νοοτροπία νικητή που θέλουμε να χτίσουμε στην ομάδα. Στο πρώτο ημίχρονο βάλαμε 50 πόντους, αλλά δεχθήκαμε 45, είχαμε πάρα πολύ καλή επιθετική λειτουργία, αλλά στην άμυνα δεν είναι αυτό που θέλω. Και στο δεύτερο ημίχρονο δεχθήκαμε 42 πόντους, είναι πάρα πολλοί οι πόντοι για τη δική μας ομάδα, για το δικό μας το επίπεδο, γι’ αυτό που θέλουμε να παίξουμε. Παρολ’ αυτά, πήραμε 41 ριμπάουντ, είχαμε 19 ασίστ, σουτάραμε με 40% στα τρίποντα, αλλά είχαμε ποσοστό 50% στις ελεύθερες βολές, που είναι απράδεκτο να σουτάρεις έτσι μέσα στην έδρα σου. 

Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, θα δουλέψουμε πολύ για να παρουσιάσουμε καλύτερη εικόνα. Είναι σημαντικό που νικήσαμε, μπορεί να παίξεις καλά και να χάσεις. Για μένα κάθε νίκη είναι πολύ σημαντική. Γι’ αυτό θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου, που κατάφεραν μέσα από μια διαδικασία που έδειχνε δύσκολη να βγούμε νικητές».

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΑΥΡΙΟ MEGABOLT
Διεύθυνση: Οδός Μουσουργού Μητροπούλου 49-51, Λαύριο ΤΚ 19500
Τηλέφωνο: 22921 59552
Εmail: info@lavriobc.gr

SOCIAL MEDIA

© 2023. All Rights Reserved. Web Design & Development